Τη δερματική κρέμα BUDESONIDE/TARGET CREAM 0,025% και συγκεκριμένα την παρτίδα 327029 με ημερομηνία λήξης 3/2022 ανακαλεί ο ΕΟΦ όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προχωρά η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας BUDESONIDE.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρεία TARGET PHARMA Μ. ΕΠΕ να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο ΕΟΦ προχωράει και στην ανάκληση του φαρμακευτικού προϊόντος BIOSONIDE CREAM 0,025%. Κι αυτή η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας

Η εταιρεία HELP ABEE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Αυτά είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά – Στόχος να εγκριθεί μέχρι 1η Ιουνίου