Ξεκίνησαν την Πέμπτη 4 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, οι πρώτες εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος «Διατροφοπεριπέτειες» σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα υλοποιηθούν σε 5.000 μαθητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Χαλκίδα, νησιά του Αιγαίου (Λήμνος, Κως, Ρόδος κ.ά.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες» περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις μέσω τηλεκπαίδευσης για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας, που έχουν σχεδιαστεί από ιατρούς, διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας του Ινστιτούτου Prolepsis, σε συνεργασία με παιδαγωγούς και θεατρολόγους.

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Prolepsis, οι μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής μέσα από τις «Διατροφοπεριπέτειες στη Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων». Παράλληλα, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα μάθουν την υγιεινή διατροφή στην πράξη μέσα από παιχνίδια γνώσεων και ποικίλα βιωματικά δρώμενα.

Η εκπαίδευση από μικρή ηλικία επηρεάζει σημαντικά τη διατροφική συμπεριφορά του ατόμου και προστατεύει τη σωματική και ψυχική του υγεία. Τέτοιου τύπου εκπαιδευτικές δραστηριότητες φαίνεται να συμβάλλουν στη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, να ενισχύουν τη συγκέντρωση στο σχολείο και στα μαθήματα, αλλά και να διασφαλίζουν ποικιλία στη διατροφή του παιδιού, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά σημαντικά για το στάδιο της ανάπτυξης.

«Ένα χρόνο πλέον από την έναρξη της πανδημίας και οι μελέτες ήδη δείχνουν μία τάση αύξησης του σωματικού βάρους των παιδιών, στροφή προς ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και σημαντική μείωση της σωματικής τους δραστηριότητας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαντά στοχευμένα σε αυτές τις αρνητικές τάσεις, ειδικά σε περιοχές όπου τα μαθήματα υλοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΒ Βασιλόπουλος γιατί με τη δική της υποστήριξη θα βρεθούμε δίπλα σε χιλιάδες μαθητές από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, προσφέροντας γνώσεις και εμπειρίες που εξασφαλίζουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής», δηλώνει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.