Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμένων στη χώρα μας να φτάσει το ένα εκατομμύριο.  Κοντά στις 25 Μαρτίου θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο συγκεκριμένος στόχος, ενώ στο τέλος του μήνα το νούμερο θα ανέλθει στο 1.700.000.

Όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, 830.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και περίπου 1.500.000 υπολογίζεται να λάβουν τις δόσεις εντός του Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί όλων των ατόμων που είναι άνω των 60 ετών, καθώς και των ευπαθών με νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Ερωτηθείς, πότε θα υπάρξει ένα «τείχος» ανοσίας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισήμανε το εξής: «ευελπιστούμε πως θα προλάβουμε το καλοκαίρι» για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς «μέχρι το τέλος του Μαΐου θα έχουμε εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών».

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η χώρα είναι σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συστήνει την συνέχιση των εμβολιασμών.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά», σημείωσε.

Όσον αφορά στο εμβόλιο της Johnshon & Johnshon, ανέφερε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Johnshon & Johnshon θα παραδώσει μέχρι το τέλος Απριλίου τις δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown – Μεταλλάξεις και διασωληνωμένοι δοκιμάζουν τις αντοχές των νοσοκομείων