*Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο τουρισμός για να ανοίξει τις πύλες του, καθώς η πορεία του εμβολιασμού στο επόμενο διάστημα θα επιταχυνθεί δίνοντας έτσι ελπίδες στον κλάδο για ένα καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό.

Το μήνυμα το έστειλε χθες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ο οποίος μίλησε για εκκίνηση στις 14 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB. Παράλληλα έδωσε το πλαίσιο της λειτουργίας αλλά και το πώς θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα.

Το protothema.gr συνομίλησε με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη για τις προοπτικές που ανοίγουν και για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Όπως είπε, «κάθε σύννεφο κρύβει μια ασημένια λάμψη. Και κάθε αχτίδα της δυναμώνει την ελπίδα. Έτσι, συγκρατημένα αισιόδοξοι, χαράζουμε τη φετινή πορεία του τουρισμού. Πέρσι, κερδίσαμε το στοίχημα της ασφάλειας. Με αυστηρά πρωτόκολλα και ξεκάθαρους κανόνες. Καταφέραμε να κρατήσουμε τον τουρισμό μας όρθιο, απέναντι σε πρωτόγνωρες αντιξοότητες. Φέτος, είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε στον ρυθμό της ανάκαμψης».

Στην συνέχεια η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε πως σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο και τα rapid tests, μέσω των οποίων διαμορφώνεται ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό και ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων. «Είναι αυτό που θα επιτρέψει στον ελληνικό τουρισμό να ανοίξει. Και θα ανοίξει με ασφάλεια για όλες και όλους», σημειώνει.

zaxaraki-47564
Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Η υφυπουργός Τουρισμού παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του κ. Θεοχάρη αποκαλύπτοντας παράλληλα πως «ταυτόχρονα εξετάζουμε το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως είναι το Ισραήλ».

Σχετικά με τις μέχρι τώρα ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού η Σοφία Ζαχαράκη σημειώνει στο protothema.gr πως είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές, κυρίως στις κρατήσεις, ειδικά μάλιστα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. «Η χώρα μας, παρά τη δυσμενή συγκυρία, διατηρεί και διεθνώς το προφίλ ενός υγειονομικά ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού. Αυτό, θα το διατηρήσουμε και θα το ενισχύσουμε», αναφέρει.

Παράλληλα η υφυπουργός Τουρισμού τονίζει: «Στις προτεραιότητες που ξεχωρίζω, μέσα από τις αρμοδιότητές μου, τόσο για την υπέρβαση της κρίσης όσο και για την ανταπόκριση στις ανάγκες της μετά-COVID τουριστικής αγοράς, είναι η συνεχής επιμόρφωση του τουριστικού μας προσωπικού. Αλλά και η ενίσχυση των υποδομών και του επιπέδου σπουδών των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

»Παράλληλα, επενδύουμε στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού άρα των ξεχωριστών εμπειριών που μπορεί να έχει ο ταξιδιώτης σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Δίνουμε έμφαση στον γαστρονομικό, τον τουρισμό ευεξίας, αναρριχητικό, καταδυτικό, ορεινό κ.α.

»Βαδίζουμε προς μια τουριστική περίοδο με ενισχυμένες αναμονές και προσδοκίες συναισθηματικά φορτισμένες. Στόχος μας είναι να τις υπηρετήσουμε εμπλουτίζοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν. Θα το πετύχουμε μέσα από την παροχή πολλών και κυρίως ποιοτικών δυνατοτήτων αναψυχής στον επισκέπτη. Αναδεικνύουμε έτσι τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα της συνολικής ελληνικής ταξιδιωτικής εμπειρίας».

Ειδήσεις σήμερα

Αγωνία για την αντοχή του ΕΣΥ μετά τα 3.215 κρούσματα και τα μαύρα ρεκόρ του 2021

Άρση lockdown: Λιανεμπόριο στις 22 ή 29 Μαρτίου με SMS – Ακολουθούν σχολεία και εστίαση