Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες την ημέρα τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν γίνει η εισήγηση από τους επιστήμονες για την άρση του lockdown και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Η εφαρμογή πάντως είναι έτοιμη να μπει στην καθημερινότητα μας. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό σταθμό, Παραπολιτικά FM, η εφαρμογή είναι έτοιμη και θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις χρειαστεί.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο αριθμός 13032 βρίσκεται ήδη εν… λειτουργία, αφού με την αποστολή μηνύματος, λαμβάνεται απάντηση με την ένδειξη «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως «δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», συμπληρώνοντας πως η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη και θα υπάρχει δυνατότητα μίας αποστολής την ημέρα. Ως προς το χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, είπε πως τεχνολογικά είναι έτοιμη, όμως, οι αποφάσεις για την έναρξη της λειτουργίας της θα γίνουν από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδήσεις σήμερα

Μέσα στο μήνα ξεκινάνε οι εμβολιασμοί των άνω των 40 στη Βρετανία

Νορβηγία: Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό λόγω της βρετανικής μετάλλαξης