*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Με την διεθνή κοινότητα να βάζει στο μικροσκόπιο τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοιού προκειμένου να βεβαιωθεί ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου είναι αποτελεσματικά, τα νέα δεδομένα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το βρετανικό στέλεχος είναι δυσοίωνα:

«Περισσότερα δεδομένα υποδηλώνουν ότι, η παραλλαγή B.1.1.7, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα από το αρχικό στέλεχος του SARS -CoV-2», όπως προειδοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναφέρει το CNN.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένες από τις μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές , κι ότι υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ορισμένες από τις μεταλλάξεις, όπως η παραλλαγή B.1.1.7, μπορεί στην πραγματικότητα … να οδηγήσουν σε αυξημένη θνητότητα », δήλωσε η καθηγήτρια Ροσέλ Γουαλένσκι , διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο «MSNBC».

«Θα έπρεπε … να ακολουθήσουμε την επιστήμη και να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το αν τα μέτρα δημόσιας υγείας, η μάσκα, τα περιοριστικά μέτρα, η κοινωνική απόσταση, θα προστατεύουν αποτελεσματικά έναντι αυτών των μεταλλάξεων, αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα το κάνουν»

Η ίδια τόνισε ότι, καθώς οι αρχές εξετάζουν όλο και περισσότερα άτομα που έχουν μολυνθεί από τις μεταλλάξεις, διαπιστώνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι συνήθως δεν φορούσαν μάσκες ή δεν κρατούσαν τις κοινωνικές αποστάσεις.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πιθανότατα αυτές οι μεταλλάξεις θα είναι λιγότερο επιεικείς όταν δεν ακολουθούμε αυτά τα μέτρα », πρόσθεσε η καθηγήτρια Ράσελ Γουαλένσκι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , στις ΗΠΑ ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid μπορεί να ξεπεράσει τις 530 χιλιάδες έως τις 27 Φεβρουαρίου- δηλαδή να πεθαίνει ένας άνθρωπος κάθε λεπτό από κορωνοιό.

Κι ενώ τα κρούσματα ακολουθούν ανοδική πορεία στις ΗΠΑ, ένας στους 4 Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι δεν κάνουν ποτέ εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 εάν μπορούν να το αποφύγουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», το Πανεπιστήμιο Monmouth διενήργησε έρευνα σε δείγμα 809 Αμερικανών σχετικά με τη στάση τους απέναντι στην πανδημία και την ανταπόκριση των ΗΠΑ.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο COVID-19 το συντομότερο δυνατό. Αλλά σχεδόν το ένα τέταρτο υποστήριξε ότι δεν έκαναν ποτέ το εμβόλιο εάν μπορούσαν να το αποφύγουν.

Από την πλευρά τους, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι δέκα φορές περισσότερο δύσπιστοι σε σχέση με τους Δημοκρατικούς απέναντι στον εμβολιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Monmouth, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, σχεδόν δύο μήνες μετά τη διάθεση του εμβολίου κατά της νόσου Covid- 19, μόνο οι μισοί Αμερικανοί θέλουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύψας: Καταστροφικά τα στοιχεία που έχουμε – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Θάνατος 16χρονης στη Θήβα: «Η κόρη μου ήταν γεμάτη κορωνοϊό»