Στα εγκαίνια Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που εγκαταστάθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ, παρέστη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδότησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο νοσοκομείο.

Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου, καθώς και του αξονικού τομογράφου κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με COVID-19, έγινε προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκ. ευρώ.

kikilias_-_patoulis

Μετά τα εγκαίνια, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργο Πατούλη και τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από αυτά που αναβαθμίζεται εν μέσω πανδημίας καθώς ήδη απέκτησε 50 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Αναφερόμενος στην δωρεά του ψηφιακού αγγειογράφου ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «ο κ. Θανάσης Μαρτίνος είναι ένας από αυτούς που στηρίζουν το ΕΣΥ. Είναι εξαιρετικός και η οικογένειά του στη στήριξη των Νοσοκομείων του ΕΣΥ».

Ο κ. Μαρτίνος με τη σειρά του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι καθηγητές Ιατρικής Βαβουρανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό» και ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, ευχαρίστησε τον μεγάλο ευεργέτη Αθανάσιο Μαρτίνο καθώς εξήγησε ότι «η εγκατάσταση αυτού του μηχανήματος δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύ σημαντική δωρεά του κ. Μαρτίνου, ο οποίος χρηματοδότησε τη διαμόρφωση του χώρου υποδοχής».