*Γράφει ο Θάνος Μακρογαμβράκης

Τους γονείς του μέσω viber είχε την δυνατότητα να δει πριν από λίγη ώρα ο 9χρονος Μάριος, ο οποίος σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία η Βοήθεια», καθώς διαγνώστηκε με πνευμονία εξαιτίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, ο 9χρονος είναι πιθανό να νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος:

«Ο 9χρονος Μάριος έχει μια σοβαρή πνευμονία και υποξεγονεμεία από covid και πιθανόν να νοσεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος. Γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στην μονάδα. Βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης σε σύστημα υψηλής ροή μη επεμβατικό αερισμό για 48ώρες ώστε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Λαμβάνει ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και περιμένουμε. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα».

Οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο 9χρονος να έχει μια καλή ψυχολογία γι αυτό και πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τους γονείς του μέσω viber:

«Η μητέρα του έχει το στέλεχος και είναι σε καλή κατάσταση. Επικοινωνήσαμε μαζί της μέσω viber. Είναι στο σπίτι της και από εκεί είδε το παιδί της. Άλλο ένας ενήλικας και άλλο ένα παιδάκι μόνο του. Ήταν σημαντικό για μας να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία και σ αυτό το ψυχολογικό κομμάτι. Οι γονείς είναι ήρεμοι και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Όπως γίνεται γνωστό, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό προ δεκαημέρου με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατ’ οίκον νοσηλεία και απομόνωση. Η ίδια πάντως δεν είχε εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα, ενώ δεν είχε προχωρήσει σε εμβολιασμό.