Η Ρωσία θα κυκλοφορήσει το ρωσικό εμβόλιο σε μια δόση, το Sputnik-Light κατά του κορωνοϊού τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί του εμβολίου σε ανάρτησή τους στο Twitter.

Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει το εμβόλιο «Sputnik-Light» , το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για εξαγωγές, ως μια δυνατή προσωρινή λύση που θα βοηθήσει χώρες με υψηλούς δείκτες μόλυνσης να προμηθευθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται το εμβόλιο.

«Θα κυκλοφορήσουμε το εμβόλιο μιας δόσης τον Φεβρουάριο, το οποίο ονομάσαμε Sputnik-Light», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Νωρίτερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε ανακοινώσει ότι χρηματοδοτεί τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-Light το οποίο μπορεί να αποτελέσει την προσωρινή λύση για πολλές χώρες.

Πρόκειται για ένα εμβόλιο μιας δόσης το οποίο θα έχει διάφορα επίπεδα αποτελεσματικότητας, φθάνοντας έως το 85% για μια ορισμένη κατηγορία ανθρώπων.

Ο πρόεδρος του RDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι έχει ήδη εκδηλωθεί μια σημαντική ζήτηση για το εμβόλιο αυτό από πολλές χώρες.

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίνσμπουργκ, το εμβόλιο Sputnik-Light δημιουργεί ανοσία σε διάστημα τριών εβδομάδων από την λήψη του, η οποία διατηρείται για διάστημα τριών -τεσσάρων μηνών.

Κύριος σκοπός του εμβολίου αυτού είναι να μειώσει τον αριθμό των θανάτων σ’ εκείνες τις χώρες όπου η θνητότητα είναι πολύ υψηλή. Στην Ρωσία θα χρησιμοποιείται ο εμβολιασμός με τις δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik-V.

Ειδήσεις σήμερα:

Αττική: Δεν «πέρασε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 – Κλειστά τα μαγαζιά τη Κυριακή

Εμβόλια: Συμφωνία Pfizer/BioNTech με Novartis για συμπαραγωγή