Για «μέτρια χρονιά με 111 νεκρούς» από τη γρίπη έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης (σ.σ. δόθηκε πριν τον τελευταίο απολογισμό σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί έχουν φτάσει τους 122) κατηγορώντας τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση ότι «προσπαθούν να βγάλουν υπεραξία από τους νεκρούς».

«Δεν υποβαθμίζω τους νεκρούς. Καλώς ή κακώς έχουμε νεκρούς κάθε χρόνο γιατί υπάρχουν ευπαθείς οργανισμοί. Δεν είναι μια ελαφριά χρονιά με 40-50 νεκρούς, υπήρξαν και χρονιές με 300 νεκρούς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και απάντησε ότι «πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την επόμενη τετραετία γιατί οι υλικοί όροι ύπαρξης θα καθορίσουν τη συμπεριφορά τους». Κατά τον ίδιο «το δημοκρατικό στρατόπεδο στη χώρα είναι το 60% και επικεφαλής αυτού τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα φτιάξει το μέτωπο που πρέπει».

«Το σύνθημα με το οποίο κυβέρνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν “ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”, σε αυτό προστίθεται ο στίχος “ο λαός δεν ξαναγυρίζει τη χώρα στα χέρια των γκάνγκστερ”»,

Κατά τον Παύλο Πολάκη οι δύο λόγοι για τους οποίους βγήκε το τρίτο Μνημόνιο είναι «γιατί ο κόσμος βάζει πλάτη και μας στηρίζει, δεν βγαίνει στους δρόμους και δεν κλέβουμε γιατί αυτά που βγαίνουν τα μοιράζουμε στους πιο κάτω».

Ο κ. Πολάκης ρωτήθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα και είπε ότι «ήταν ο ένας από τους τρεις λόγους που εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δύο ήταν επειδή κατάλαβα ότι είναι καθαρός και ότι είπε “πάμε να κυβερνήσει η αριστερά και να αλλάξουμε τα πράγματα”».

»Είναι καλός άνθρωπος και σαν προσωπικότητα και ευγενής. Μου έχει πει κάποιες φορές ότι τα τραβάω στο θέμα των εκφράσεων αλλά όταν σε πυροβολούν με 45αρι δεν μπορείς να ραντίζεις με βασιλικό» πρόσθεσε ο Παύλος Πολάκης.