“Η ιστορία με τον κορωνοϊό θα τραβήξει, παρά τους εμβολιασμούς και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα”, τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλουκαι αναφέρθηκε στο άνοιγμα σχολείων:

“Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Τα σχολεία είναι απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν, με γνώμονα την καλύτερευση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών μας”.

«Το πιο ασφαλές μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ για όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν.

Η ίδια χαρακτήρισε “ήρωες” και τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι πέτυχαν μια προσομοίωση του σχολικού περιβάλλοντος και της μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τις “κόκκινες περιοχές” η Επιτροπή εισηγήθηκε η οριζόντια επαναλειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Δεν εισηγηθήκαμε άνοιγμα στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ανησυχούμε για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Κάθε εισήγησή μας γίνεται με πολλή προσοχή», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς δημοτικών και νηπιαγωγείων μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ Covid 19 μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 721 τα νέα κρούσματα – 386 οι διασωληνωμένοι, 49 θάνατοι – Live η ενημέρωση