Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 57.725 νέες μολύνσεις κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από την έναρξη της πανδημίας.

Καταγράφηκαν, επίσης, 445 θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν πεθάνει τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Covid ανέρχεται σε 74.570.

Μεταξύ των στοιχείων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας ( NHS) ανέφερε ότι 383 έχασαν τη ζωή τους και ήταν ηλικίας μεταξύ 27 και 100, ενώ όλοι εκτός από 11 (ηλικίας μεταξύ 36 και 95) είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ο αριθμός ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα έρχεται λίγες μέρες πριν τα δημοτικά σχολεία ανοίξουν ξανά τις πύλες τους στα περισσότερα σημεία της χώρας στις 4 Ιανουαρίου – μια κίνηση που αμφισβητείται από τα διδακτικά συνδικάτα.

Η Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (ΝΕΕ) αναφέρει ότι όλα τα δημοτικά θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά το χριστουγεννιάτικο διάλειμμα και προτρέπει τον υπουργό Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον να μετακινήσει το σύνολο της εκπαίδευσης στα online κανάλια, καθώς οι λοιμώξεις συνεχίζουν να αυξάνονται.