Για την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς μίλησε η διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα στον ΘΕΜΑ 104,6.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί του προσωπικού στο νοσοκομείο για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, η κ. Γκάγκα επιβεβαίωσε ότι πράγματι για λίγη ώρα σταμάτησαν οι εμβολιασμοί, υπογράμμισε όμως, ότι δεν ακυρώθηκαν απλά υπήρξε λίγη καθυστέρηση. Ωστόσο, όπως είπε, σε κάποια κυβερνητικά στελέχη με σημαντικό ρόλο πρέπει να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, όπως είπε, από την Κυριακή έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο όπου την πρώτη μέρα χορηγήθηκε σε περίπου 50 άτομα. Τη Δευτέρα ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός ενώ κάποιοι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί για τη Τρίτη, έγιναν τη Δευτέρα τελικά. Όπως είπε μέσα στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για ένα ενδεχόμενο πιστοποιητικού εμβολιασμού και τη μεγάλη συζήτηση κατά πόσο παραβιάζει βασικά προσωπικά δεδομένα και δικαιώματα, η κ. Γκάγκα, τόνισε ότι όταν τίθεται θέμα δημόσιας τα προσωπικά δεδομένα εχουνε μεν κάποιο νόημα, όμως αφορούν το κοινωνικό σύνολο. Όπως είπε, όταν ταξιδεύεις χρειάζεται η απόδειξη ενός αρνητικού μοριακού τεστ, κάπως έτσι ενδεχομένως να γίνει και με τον εμβολιασμό αργότερα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων όπως εξήγησε παραμένει υψηλός γιατί αργεί η αποσωλήνωση των ασθενών. Όμως, παρατηρείται μια μείωση τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η κ. Γκάγκα όμως, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις επόμενες 15 ημέρες, όταν θα φανούν και τα αποτελέσματα των γιορτών, όπου αυξήθηκαν οι κοινωνικές επαφές.

Ειδήσεις σήμερα 

Νέο τραγικό ρεκόρ στη Γερμανία: 1.129 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε 24 ώρες

Πολιτική κόντρα και δυσφορία για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών και κρατικών στελεχών