Απάντηση στα επικριτικά, για την πολιτική του «Σωτηρία», δημοσιεύματα ύστερα από την καθυστέρηση στους σημερινούς εμβολιασμούς δίνει, μετά τον διοικητή του νοσοκομείου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το νοσοκομείο Σωτηρία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς», τονίζει εξηγώντας ότι η «καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά».

«Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση», προσθέτει.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Στους 56 ανήλθαν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου «Σωτηρία» που εμβολιάστηκαν, την Τρίτη, κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Σωκράτη Μητσιάδη, θα εμβολιάζονταν κανονικά 61, όμως «λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».