Αυτά τα διαφορετικά για όλους Χριστούγεννα, το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει κάλεσμα για να επεκτείνει τη σίτιση σε μαθητές που αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη. Στόχος είναι να εξασφαλιστούν 10.000 κουτιά με το γεύμα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Στα σχολεία του Προγράμματος τουλάχιστον 1 στους 2 παιδιά αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια. Το μήνυμα του Ινστιτούτου Prolepsis αυτήν τη δύσκολη περίοδο είναι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Στο γιορτινό μας τραπέζι μπορεί να καθίσουν φέτος πιο λίγοι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που έχουν ανάγκη:

  • Με 2,6 ευρώ εξασφαλίζουμε σε 1 παιδί 1 κουτί με το γεύμα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με 13 ευρώ καλύπτουμε όλη την εβδομάδα.

Μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε εδώ: diatrofi.prolepsis.gr

Ακόμα και στην περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά στις αρχές του 2021 λόγω της πανδημίας, ειδικά σχεδιασμένα πακέτα τροφίμων θα διατεθούν στις οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Το Ινστιτούτο Prolepsis έχει ήδη προσαρμόσει τη μέθοδο διανομής των τροφίμων όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Η παραλαβή των πακέτων γίνεται από τους γονείς, έπειτα από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Κατά τη διαδικασία τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλούς διαχείρισης, ατομικής προστασίας και τήρησης των αποστάσεων για την αποφυγή συνωστισμού.

Με ανοικτά ή κλειστά σχολεία το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ θα συνεχίσει και το 2021 να παρέχει γεύματα σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών.

Από το 2012, έχουν διατεθεί περισσότερα από 16 εκατομμύρια γεύματα σε 688 σχολεία και τουλάχιστον 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σήμερα με Χρυσό Δωρητή την ΑΒ Βασιλόπουλος και με την πολύτιμη συνδρομή ιδρυμάτων, οργανισμών, εταιρειών και συμπολιτών μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.