Την κρισιμότητα της κατάστασης κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει σε πίεση.

Όπως είοε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «αν τηρήσουμε τους κανόνες μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία» ενώ έκανε λόγο για την αρχή του τέλους της πανδημίας.

«Κατανοώ την κούραση των πολιτών», είπε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ έστειλε το μήνυμα «ας μη γίνει η γιορτή των Χριστουγέννων, αφορμή για να ξεφύγει η κατάσταση και να βρεθούμε σε δυσχερή θέση τον Ιανουάριο».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως πρόκειται για μια τεράστια υγειονομική επιχείρηση που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως εθνική προσπάθεια, ενώ τόνισε πως είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα αλλά είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπιστούν μα επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. «Ο κόσμος θα γνωρίζει τα πάντα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

Συμπλήρωσε επίσης, πως τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί βήμα προς βήμα το σχέδιο για τον εμβολιασμό και οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι οι υγειονομικοί που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε παράλληλα να δώσουν και το παράδειγμα.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις σήμερα: 

«Παράθυρο» αισιοδοξίας από την πτώση των κρουσμάτων – Νέα μείωση στη Θεσσαλονίκη