Η Περιφέρεια Ηπείρου με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, πραγματοποίησε τη Δευτέρα στα Ιωάννινα δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) κορωνοϊού μέσα από το αυτοκίνητο.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τα μέλη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ για το έργο τους, ως επίσης και την Τροχαία για την διευκόλυνση της διαδικασίας λήψης των δειγμάτων. Συνολικά διενεργήθηκαν 232 τεστ εκ των οποίων προέκυψε ένα θετικό.

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

Πρόσθεσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναλογικά, τα περισσότερα τεστ στη χώρα, ενώ και σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις είπε ότι «ξέρουμε τι γίνεται στη περιοχή. Με τη δουλειά όλων αυτών φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το Πανεπιστήμιο και τα Νοσοκομεία {…} Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι έχουμε προβλήματα».

Αναφερόμενος στους εισερχόμενους από την Κακαβιά, είπε ότι σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, παρά μόνο εφόσον θα πρέπει να νοσηλευτούν και μετά από εισήγηση του Προξενείου Αργυροκάστρου προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.
Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τους επτά αστυνομικούς και τους τρεις τελωνειακούς, που βρέθηκαν θετικοί σε rapid test, αλλά αρνητικοί στον μοριακό έλεγχο που ακολούθησε, ανέφερε ότι θα πρέπει αυτά να επαναληφθούν, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του να μη γίνει ο μοριακός έλεγχος από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «γνωρίζουμε τη δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα».