Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου ο 8χρονος που παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό.

Ο μικρός από την Τρίτη δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από αναπνευστήρα, η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί και σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί από τη ΜΕΘ, στην παιδιατρική κλινική, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

Μάλιστα θα βγει έχοντας λάβει και ένα δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ. Ένα σκάφανδρο, αφού ο μικρός είχε εξομολογηθεί ότι θέλει να γίνει αστροναύτης.

Σήμερα, λοιπόν, του χάρισαν το σκάφανδρο που θέλησε. Η αγάπη και η φαντασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, με αφορμή το γεγονός πως τα καταστήματα είναι κλειστά, μετέτρεψαν ένα ιατρικό σκάφανδρο σε σκάφανδρο αστροναύτη. «Για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής», επισημαίνει ο Ανδρέας Ηλιάδης και προσθέτει: «Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιατικο δώρο για όλους μας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Στέλιος Πέτσας: Ενδεχομένως αργήσει και άλλο η άρση των περιοριστικών μέτρων

Να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες, λένε οι Βρετανοί