Ότι κανένας δεν είναι αλώβητος απέναντι στον κορωνοϊό, έχει διατυπωθεί επανειλημμένα από τους ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που δεν σταματούν να καλούν σε προσοχή και εγρήγορση και τήρηση των κανόνων τους πολίτες. Τα στοιχεία για τα θύματα του κορωνοϊού των τελευταίων πέντε ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν -για μια ακόμη φορά- τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

Μια 30χρονη και ένας 31χρονος αποτελούν τα νεότερα θύματα της επιδημίας κορωνοϊού από την περασμένη Τετάρτη ως και σήμερα, ενώ συνολικά έχουν καταλήξει 25 άνθρωποι σε ΜΕΘ κυρίως της περιφέρειας, ηλικίας 30 έως 61 χρόνων. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για άνδρες και στους ιατρικούς φακέλους δεν αναφέρονται υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πάντοτε αν δεν έχουν διερευνηθεί ή αν δεν έχουν συμπληρωθεί λόγω της πίεσης να δηλωθεί αμέσως ο θάνατος.

Σήμερα, και πριν από λίγο δηλώθηκε ο θάνατος ενός 48χρονου στο γενικό νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε ιστορικό νοσημάτων.

Η 30χρονη κατέληξε την περασμένη Παρασκευή στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας – σύμφωνα με πληροφορίες εισήχθη σε πολύ βαριά κατάσταση με πνευμονία και κατέληξε λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της. Ένας 31χρονος δηλώθηκε ότι κατέληξε στο νοσοκομείο Κατερίνης. Και στις δύο περιπτώσεις δεν αναφέρεται ότι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Άλλοι 11 ασθενείς ηλικίας με λοίμωξη Covid-19 έχασαν τη μάχη χθες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Ειδικότερα δηλώθηκαν οι εξής: 52χρονος στο ΑΧΕΠΑ, 57χρονος στο Σωτηρία, 62χρονος στο νοσοκομείο Δράμας, 41χρονος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 61χρονος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χωρίς αναφορά για υποκείμενα νοσήματα.

Βαρύς είναι ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας στην ηλικιακή ομάδα 39-64 χρόνων καθώς κατέληξαν έξι ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από αρτηριακή υπέρταση. Πρόκειται για 53χρονο στον Ευαγγελισμό, για 58χρονη στο Σωτηρία, για 62χρονο στο Αττικόν, για 59χρονο στο Βόλο, για 59χρονο στο Γεννηματάς και για 61χρονο στο νοσοκομείο Σερρών.

Το περασμένο Σάββατο κατέληξαν μια 60χρονη στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαίδας καθώς και μια 57χρονη στο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, και οι δύο με αναφορά για υποκείμενα νοσήματα. Άνιση ήταν η μάχη με τον κορωνοιό και για άλλους δυο ασθενείς, για έναν 49χρονο στο νοσοκομείο Κιλκίς και μια 42χρονη στο ΑΧΕΠΑ – χωρίς αναφορά για υποκείμενα νοσήματα.

Και ο θλιβερός κατάλογος συνεχίζεται με τα θύματα της περασμένης Παρασκευής: δύο 53χρονοι χωρίς αναφορά για υποκείμενα νοσήματα κατέληξαν στα νοσοκομεία Έδεσσας και Καβάλας, ένας 57χρονος στο νοσοκομείο Χαλκδικής και ένας 55χρονος στο Παπανικολάου.

Στο ΑΧΕΠΑ αναφέρεται θάνατος 51χρονου και στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης 45χρονης – και οι δύο ανήλθαν σε ομάδες κινδύνου. Τέλος, την περασμένη Πέμπτη κατέληξε 45χρονη στο νοσοκομείο Κατερίνης, χωρίς αναφορά για υποκείμενα νοσήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Lockdown: Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία