Υπέρ του να μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων μέχρι τα Χριστούγεννα τάχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη. Κάτι τέτοιο σημαίνει τη διατήρηση της τηλεκπαίδευσης και το άνοιγμα των σχολείων από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η σταδιακή άρση των μέτρων έχει ως πρώτο βήμα τα δημοτικά σχολεία. Ωστόσο το ζήτημα παραμένει υπό συζήτηση και με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Λίγο νωρίτερα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Νίκος Σύψας πρότεινε την παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη φάση της επανεκκίνησης δεν περιλαμβάνει τα σχολεία.

Σήμερα είχαμε μια σημαντική συνάντηση και συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis σε μια δύσκολη στιγμή για τη…

Δημοσιεύτηκε από Κωνσταντίνος Ζέρβας στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Εξαιρετικά μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για την εστίαση, που θεωρείται ως τομέας υπερμετάδοσης του κορωνοϊού και το άνοιγμά της θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο κατά την περίοδο των εορτών. Με βάση τον προγραμματισμό, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία -κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία – καθώς και το λιανεμπόριο, από τα μικρότερα καταστήματα.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, πολύ πιο μαζεμένα, γιατί πολύ απλά, έτσι πρέπει να γίνει» ήταν το κεντρικό μήνυμα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.