«Προς το παρόν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους ασθενείς, αλλά η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή», είπε μεταξύ άλλων η Γλυκερία Βλαχογιάννη, διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. Εξήγησε, πως τα νοσοκομεία της πόλης συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε όσα περιστατικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε ένα νοσοκομείο να μεταφέρονται σε άλλο.

Η κ. Βλαχογιάννη, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες στον Άγιο Δημήτριο να ανοίξουν κι άλλες κλίνες, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμη και αίθουσες χειρουργείων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό. Όσον αφορά, την έκκληση για του κ. Εξαδάκτυλου να συνδράμουν ιατροί από όλη τη χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατάσταση είναι οριακή, η κ. Βλαχογιάννη είπε ότι όλοι είναι χρήσιμοι αυτή τη στιγμή και ευχήθηκε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα οι ιδιωτικοί γιατροί.

Για το πώς ξέφυγε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη η κ. Βλαχογιάννη το απέδωσε στη χαλάρωση, αλλά κυρίως στους ασυμπτωματικούς. Πρόσθεσε δε, πως αν είχε εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας από τον Αύγουστο ίσως δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση σήμερα, είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κοντά σε «εικόνες Ιταλίας» η Θεσσαλονίκη – 50 νέες ΜΕΘ και έλεγχοι για να αντέξει το ΕΣΥ

Εμβόλιο Pfizer: Πότε αρχίζουν διευρυμένοι εμβολιασμοί – Δωρεάν στην Ελλάδα