Αυξημένη κίνηση εντοπίζεται στους δρόμους της Αθήνας δεύτερη εργάσιμη ημέρα του lockdown. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν πάρει το αυτοκίνητό τους για να κατευθυνθούν στις εργασίες τους παρόλο που υπάρχει απόφαση για 50% τηλεργασία. Η κίνηση στη λεωφόρο Κηφισίας δεν θυμίζει σε τίποτα τις ημέρες της πρώτης καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο αφού όπως φαίνεται και στο βίντεο τα αυτοκίνητα είναι αρκετά. Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί ίδια εικόνα αν και οι εμπορικοί δρόμοι με τα καταστήματα, όπως η Ερμού είναι άδειοι.

Η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους όπως θα κάνει και όλο το διάστημα του lockdown ενώ έλεγχοι γίνονται και στους πεζούς και όχι μόνο σε οδηγούς. Λεωφορεία, τρόλεϋ και ταξί σταματούν στον επιτόπιο έλεγχο των κλιμακίων της αστυνομίας και εξετάζονται αν οι επιβατες φορούν μάσκα και αν έχουν το απαραίτητα έγγραφο που να δικαιολογεί τη μετακίνησή τους.

Η αυξημένη κίνηση στους δρόμους μπορεί να δικαιολογηθεί αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα οχήματά τους για να πάνε στις εργασίες τους μη θέλοντας να στριμωχτούν στα ΜΜΜ, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν υποχρέωσαν τους εργαζόμενούς τους να δουλέψουν με τηλεργασία δίνοντάς τους το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης.

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγωνία για τη δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης – Webex: Έχουμε αντιμετωπίσει τα προβλήματα

Τον Δεκέμβριο η αποσυμπίεση του ΕΣΥ: Αύξηση 30% σε πέντε μέρες στα κατειλημμένα κρεβάτια λόγω κορωνοϊού!

Ποιο είναι το νέο μέλος στις ενημερώσεις του υπουργείου – «Κλειδί» ο ρόλος της Βάνας Παπαευαγγέλου