Δεν αποκλείεται να υπάρχει εμβόλιο για τον κορωνοϊό ως τα Χριστούγεννα τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer.

«Τρέφω ελπίδες, δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εμβόλια έως τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ωστόσο είναι πολύ νωρίς να βασιστεί σε ένα εμβόλιο, ως λύση στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ νωρίς και μιλάμε πολύ καιρό για το μακρινό σάλπισμα ενός επιστημονικού ιππικού που καταφθάνει από την άκρη του λόφου», επισήμανε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι άνω του 90% αποτελεσματικό.

«Μπορώ να σας πω ότι σήμερα, αυτό το σάλπισμα είναι δυνατότερο, όμως βρίσκεται ακόμη μακριά. Σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά τα νέα, ως μια λύση», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer: Η αποτελεσματικότητά του θα είναι ίδια με αυτή των παιδικών εμβολίων