Στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχουν στη διάθεσή τους οι υγειονομικές αρχές. Το επίκεντρο της αύξησης εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ήδη, έχει σημάνει συναγερμός και επί τάπητος βρίσκονται μέτρα όπως το να γίνει υποχρεωτική παντού, και στους εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ραγδαία αύξηση που είναι πιθανό να αποτυπωθεί και στα σημερινά κρούσματα, ήταν κρίσιμη παράμετρος που οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να μην ανοίξουν οι κερκίδες των γηπέδων για τους φιλάθλους, παρά το γεγονός ότι χθες είχε δοθεί το «πράσινο φως».

Από χθες τόσο οι λοιμωξιολόγοι, όσο και η κυβέρνηση βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, αφού εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός – ρεκόρ των 508 κρουσμάτων της περασμένης Παρασκευής είναι πιθανό να ξεπεραστεί. Για την καταγραφή και αποτίμηση της κατάστασης έγινε χθες σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και το απόγευμα χθες τηλεδιάσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αφού εκεί εντοπίζεται ανησυχητική αύξηση. Η Θεσσαλονίκη παρέμεινε μεν στο επίπεδο συναγερμού 2, αλλά τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσαν ότι «βρίσκεται ένα βήμα πριν τον “πορτοκαλί” συναγερμό».