Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Mόνο το 80% των ασθενών που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊό έχουν αναπτύξει ανοσία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Gertner του Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» δείχνουν ότι, ένα ποσοστό των ατόμων που είναι ασυμπτωματικοί ή αναπτύσσουν ήπια συμπτώματα του νέου κορωνοιού, θα μπορούσαν να μολυνθούν για δεύτερη φορά.

Η έκθεση βασίστηκε σε έρευνα που διεξήχθη από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο στην κοινότητα «Bnei Brak».
Η πόλη αυτή είχε από τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων στη χώρα του Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Τον περασμένο Ιούνιο, το 2% του πληθυσμού της κοινότητας «Bnei Brak» είχε βρεθεί θετικό στον ιό και το 6,3% είχε εμφανίσει αντισώματα.

Τον Ιούλιο το 4,1% του πληθυσμού βρέθηκε θετικό και το 6,4% είχε αντισώματα ενώ τον Αύγουστο, το 5,6% βρέθηκε θετικό και το 13,8% είχε αντισώματα.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει αναλογία του αριθμού των κρουσμάτων με το ποσοστό όλων όσοι αναπτύσσουν ανοσία.
Κατά μέσο όρο, αφότου ολοκληρώθηκε η έρευνα, περίπου το 9% του πληθυσμού της πόλης Bnei Brak βρέθηκε ότι είχε αναπτύξει ανοσία στον νέο κορωνοϊό.

Για τον καθηγητή Boaz Lev, υψηλόβαθμο αξιωματούχο στο ισραηλινό Υπουργείο Υγείας , τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ακόμη και σε κοινότητες όπου το ποσοστό των κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 είναι υψηλό, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα εξακολουθούν να είναι σημαντικά μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, σε νέο καθολικό lockdown μπαίνει από αύριο και για έξι εβδομάδες η Ιρλανδία .
Στη Γερμανία, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν μέσα σ΄ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις έξι χιλιάδες .
Σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν 6.838 νέα κρούσματα και πάνω από το ένα τέταρτο των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στη Βαυαρία.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός του κρατιδίου, Μάρκους Ζέντερ ζητάει επανειλημμένως αυστηρότερα μέτρα, ακόμη και lockdown.