Με κεντρικό σύνθημα «Φέτος φέρσου έξυπνα – Εμβολιάσου έγκαιρα» ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αναγκαιότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και τη χρήση μάσκας.

Μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί περίπου 2.100.000 εμβόλια και έχουν εκτελεσθεί, σύμφωνα με τα συστήματα της ΗΔΙΚΑ, περίπου 1.500.000 εμβολιασμοί

Τα παραπάνω τονίσθηκαν μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου από τον πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά. «Η φετινή Αντιγριπική Εμβολιαστική περίοδος συμπίπτει με το δεύτερο κύμα Πανδημίας του Covid 19 στην πατρίδα μας. Η συγκυρία αυτή απαιτεί να θωρακίσουμε το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού, από την εποχική γρίπη, γιατί έτσι θα είναι πολύ μειωμένες οι επιπτώσεις από τυχόν νόσηση από τον κορωνοϊό» ανέφερε ο κ. Βαλτας.

Το σποτ του ΠΦΣ βασίστηκε στις ιδέες μιας ομάδας Φαρμακοποιών και συμμετέχουν αφιλοκερδώς ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης και η ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου.

«Περισσότεροι, έγκαιροι και στοχευμένοι εμβολιασμοί»

Το τηλεοπτικό μήνυμα έχει ήδη διανεμηθεί στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου ως «κοινωνικό μήνυμα».

«Περισσότεροι, έγκαιροι και στοχευμένοι εμβολιασμοί είναι το φετινό διακύβευμα για τους Έλληνες Φαρμακοποιούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαλτάς, με δεδομένο ότι το ποσοστό των εμβολίων που διενεργούνται στα φαρμακεία είναι μεγαλύτερο από 90%.

Υπενθύμισε πως ο Π.Φ.Σ. διεκδίκησε και πέτυχε τη θεσμοθέτηση της πιστοποίησης των Φαρμακοποιών για τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Ήδη σε 7 Κύκλους διαδικτυακής εκπαίδευσης, εξέτασης και πιστοποίησης, περισσότεροι από 8.100 φαρμακοποιοί έχουν λάβει την αναγκαία πιστοποίηση.