Ως delivery boys συμφερόντων χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης ο Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή την τροπολογία για το νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ για τα φάρμακα: Δώρο στις πολυεθνικές η αύξηση 10% στις τιμές

Φάρμακα: Αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης – Πόσα θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «η αλλαγή τιμολόγησης φαρμάκων εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Τα delivery boys εξυπηρετούν συμφέροντα καθώς η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς και επηρεάζει τις τιμές πανευρωπαϊκά».

Παράλληλα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» αναφορικά με το Αττικό νοσοκομείο.

«Παραχωρούνται κλινικές του νοσοκομείου Αττικό σε ιδιώτες για “μαύρες” συναλλαγές. Πρέπει να παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν αυτή τη διαδικασία».

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση αναφορικά με την «αφωνία» του για την τροπολογία της κυβέρνησης που «ξηλώνει» τον Καλλικράτη. «Με αφορμή την τροπολογία για την διάσπαση των Δήμων πρέπει να τιμήσουμε τους γυρολόγους. Περίμενα αντίδραση από τον Ραγκούση που έφτιαξε τον Καλλικράτη και ήταν υπέρ της συνένωσης των Δήμων αλλά δεν εξέφρασε άποψη» είπε για να στρέψει τα πυρά του και προς τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη «Εσύ Μιχελογιαννάκη κουτοπόνηρα έστειλες μήνυμα στο Ηράκλειο λέγοντας ότι εσύ θέλεις την κατάτμηση των Δήμων αλλά οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν σε αφήνουν. Ούτε εσύ, ούτε ο Τσίπρας μπορείς να κοροϊδεύεις. Η τροπολογία περιλαμβάνει δίκαιες ρυθμίσεις για τους 5 Δήμους. Αρα λοιπόν μην ψηφίζεις το νομοσχέδιο».