Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται σήμερα, Πέμπτη, η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 π.μ. Την ίδια ώρα, μάλιστα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια

ΑΔΕΔΥ, τα αιτήματα είναι τα εξής:

«- Θωράκιση της δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Κανονικά θα κινηθούν τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό

Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οπότε κανονικά θα κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την αναστολή της στάση εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ. Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Οι διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ είναι: Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια. Επαρκή χρηματοδότηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ένταξη στα ΒΑΕ. Μονιμοποίηση των εκτάκτων. Αύξηση στους μισθούς.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας, αναφέρει η ΟΛΜΕ, η οποία επίσης συμμετέχει στην απεργία.

«Ρολά» κατεβάζουν και Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και ο κλάδος της αεροναυτιλίας, με την ΕΕΕΚΕ (Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος), την ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ) και την ΕΝΗΜΑΕΚ (Ενωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας) να προχωρούν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις στις 18 και 19 Οκτωβρίου. Αντιδρώντας στον αιφνιδιαστικό τρόπο που επέλεξε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να καταθέσει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», καθώς και στα συνεχιζόμενα προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων, τα οποία έχουν δημιουργήσει έντονο κλίμα ανασφάλειας και δυσπιστίας στο σύνολο των εργαζομένων της ΥΠΑ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air, την Πέμπτη από και προς όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, με εξαίρεση τις πτήσεις Α3 929 (Τελ Αβίβ – Αθήνα) και Α3 931 (Κάιρο – Αθήνα) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.