*Γράφει ο Χρήστος Χατζησπύρου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας για την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.

Το πρόβλημα που υπάρχει στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Θηβών έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς από τους πέντε γιατρούς που καλύπτουν τις ανάγκες της κλινικής, τον Σεπτέμβριο υπήρχαν μόνο δύο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, Φιλιώ Πρωτόπαπα, το νοσοκομείο έχει πέντε οργανικές θέσεις ιατρών παθολόγων και αυτήν την στιγμή υπάρχουν μια επικουρική ιατρός, ένας γιατρός που του έγινε ανάκληση μετακίνησης και ένας ο οποίος ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

«Το νοσοκομείο έχει πέντε οργανικές θέσεις μονίμων ιατρών παθολόγων, τον Μάιο που ξεκινήσαμε σαν Ιατρικός Σύλλογος να διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση η Παθολογική Κλινική είχε τον έναν γιατρό παθολόγο με βαθμό διευθυντή έχει φύγει από τις αρχές του 2016 στην Λιβαδειά με μετακίνηση, ο άλλος ο παθολόγος, έχει φύγει στις αρχές του 2019 με μετακίνηση στην Αθήνα για λόγους υγείας, πως έχει φύγει για λόγους υγείας και μπορεί να δουλευει στο Σισμανόγλειο και να μην μπορεί να δουλέψει στο νοσοκομείο της Θήβας τη στιγμή που μένει μόνιμα στην Θήβα και πηγαινοέρχεται, ο τρίτος παθολόγος με βαθμό διευθυντή έπαθε ένα πρόβλημα υγείας τον Αύγουστο και έφυγε από το νοσοκομείο πρώτη Σεπτεμβρίου, η τέταρτη παθολόγος έφυγε για την Παμμακάριστο και ο πέμπτος παθολόγος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες έπαθε και μια θρόμβωση και πήρε έναν μήνα αναρρωτική. Με πόσους γιατρούς ήταν το νοσοκομείο, με μια επικουρική» είπε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

Η πρόεδρος του ΙΣΘ συνέχισε τη δήλωσή της υπογραμμίζοντας το γεγονός της πανδημίας αφού όπως ανέφερε παρότι υπάρχουν έτοιμες δώδεκα κλίνες για κορονοϊό και δύο αίθουσες αρνητικής συμπίεσης δεν επαρκούν οι ιατροί παθολόγοι για τις εφημερίες και τις βάρδιες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου προκηρύχθηκε η θέση ενός γιατρού παθολόγου στο νοσοκομείο Θηβών αλλά σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΣΘ η γραφειοκρατική διαδικασία που χρειάζεται ξεπερνά τους οκτώ μήνες κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της κλινικής.

«Για να καταλάβουμε τι λέμε, γιατροί που είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της πλήρωσεις των θέσεων τους από τον Φεβρουάριο λόγω γραφειοκρατίας δεν έχουν έρθει ακόμα στο νοσοκομείο, οπότε και αυτή την θέση που προκήρυξαν το Σεπτέμβριο δεν ξέρουμε πότε θα έρθει ο γιατρός. Αντι λοιπόν να προκηρύξουν την θέση για την Παθολογική Κλινική στην Θήβα τον Ιούνιο για να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία την προκήρυξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου δημιουργώντας προβλήματα στις εφημερίες της Κλινικής καθώς για να πληρωθεί η θέση θα περάσουν οκτώ μήνες περίπου» ανέφερε.

Αξίζει να τονιστεί πως ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 τόσο η 5η ΥΠΕ όσο και το υπουργείο Υγείας είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο Θηβών ενώ έχουν επισημανθεί και άλλες σοβαρές ελλείψεις όπως η στελέχωση του Σταθμού Αιμοδοσίας με αιματολόγο μιας και υπάρχει ο εξοπλισμός αλλά όχι ο γιατρός.

Άλλο ένα θέμα προκύπτει με την λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας αφού η υπερσύγχρονη υποδομή που δημιουργήθηκε δεν λειτούργησε ποτέ παρολο που υπάρχει ο εξοπλισμός ενώ διαθέτει και πισίνα για τους ασθενείς, κάτι το οποίο θα μπορούσε να φέρει και έσοδα στο ΓΝ Θηβών.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Εισαγγελέας για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα