Σε τρία τεστ έχουν υποβληθεί συνολικά οι εργαζόμενοι αλλά κι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη μονάδα στο Μαρούσι, η οποία τεθηκε από χθες σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες.

«Είχαμε ενημερώσει τον ΕΟΔΥ ότι μπορεί να έχουμε κάποιο θετικό κρουσμα», είπε στο protothema.gr η δικηγόρος της μονάδας, Σοφία Παραστρατίδου.

«Η μονάδα όπως γνωρίζετε είναι σε καραντίνα από χθες το βράδυ και για δέκα ημέρες. Από τη μονάδα πριν από την καραντίνα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι οδηγίες κανονικά», δήλωσε έξω από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων η δικηγόρος.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη δομή φιλοξενούνται περίπου 100 άτομα ενώ το προσωπικό είναι γύρω στα 40 άτομα. Ένας εργαζόμενος είναι ανάμεσα στα θετικά κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του έγιναν συνολικά τρία τεστ και στο τρίτο βγήκε θετικός.

IMG_8215

«Έχουν εντοπιστεί κάποια θετικά κρούσματα όλα ασυμπτωματικα. Η μονάδα έχει κάνει τρεις φορές τεστ. Είχαμε ένα κρούσμα που είχε συμπτώματα εγκεφαλικού και εκεί του έγινε εξέταση για Covid. Την Παρασκευή έγινε αυτό και κρίναμε πως έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο», συνέχισε η κ. Παραστρατιδου. Όλοι οι συγγενείς των ηλικιωμένων έχουν ενημερωθεί από την εταιρεία και θα μπορούν να επισκέπτονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε ειδικό χώρο με προστατευτικό τζαμί.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι – Κατέληξαν τέσσερις ηλικιωμένοι σήμερα

Σχολεία: Αναλυτικά τα μέτρα προφύλαξης – Αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας πριν το πρώτο κουδούνι

Μαγιορκίνης (ΘΕΜΑ 104,6): Ακόμα και οριζόντια μέτρα για τον κορωνοϊό – Το καλοκαίρι του ’21 η κανονικότητα