Σε νέο μεγάλο πονοκέφαλο οσον αφορά τη μάχη για τον κορωνοϊό εξελίσσονται για τις αρχές και τους ειδικούς οι κλειστές δομές, οι χώροι, δηλαδή, οι οποίοι λόγω της φύσης της λειτουργίας τους μπορεί να αποτελέσουν εύκολα εστίες υπερμετάδοσης.

Λίγες ώρες μετά τα 30 κρούσματα σε δομή ανηλίκων μεταναστών στον Βύρωνα που εντοπίστηκαν την Δευτέρα, το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι μπήκε σε καραντίνα και η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Κατά πληροφορίες η απόφαση ελήφθη αφού μια γυναίκα διαγνώστηκε τη Δευτέρα θετική στον κορωνοιο ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ένα άτομο μετέβη σε νοσοκομείο με συμπτώματα διάρροιας και μετά το τεστ που του έγινε βγήκε επίσης θετικό στον επικίνδυνο ιό.

Εντωμεταξύ μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από τον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι όπου μέχρι στιγμής 20 φιλοξενούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι τελευταίο δύο, ένας 79χρονος και ένας 80χρονος που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, άφησαν την τελευταία τους πνοή το πρωί της Τρίτης. Στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι ο ιός εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενος της δομής προσβλήθηκε από τον ιό από συγγενικό του πρόσωπο που είχε μεταβεί σε συναυλία της Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι έλεγχοι από τις αρχές για την εφαρμογή των μέτρων και έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό έπεσε καμπάνα 10.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε:

– Μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού.
– Μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η δυναμικότητα του εν λόγω οίκου ευγηρίας υπερβαίνει τους 40 ωφελούμενους.

Οι έλεγχοι στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων διεξάγονται καθημερινά από μικτά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της ΕΑΔ, αλλά και κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, υπό το συντονισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος – Γιατί αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει η τρίτη φάση του εμβολίου της Οξφόρδης