Ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι ( KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ ,θα επισκεφτούν διαδοχικά, τις παραπάνω δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα της κλινικής εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.

Το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής, έχει συντάξει επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία προσέγγιση και ορθή εκτίμηση όλων των κοινωνικών ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, αξιολογήθηκαν παράμετροι όπως η γεωγραφική διασπορά, η διαχρονική τάση και εξέλιξη ανά περιοχή, περιστατικά θανάτων, η ζήτηση στο call center1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ όπου ο αριθμός εισερχόμενων κλήσεων ξεπέρασε τις 95.000 έως σήμερα, η εμπειρία Ιατρικών συμβούλων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές, όπως επίσης και η ανταπόκριση έως σήμερα, από την εξέταση και επίσκεψη των κλιμακίων σε περίπου 50 κοινωνικές δομές, έως σήμερα.

«Προτεραιότητά μας αυτή την κρίσιμη, υγειονομικά, περίοδο είναι η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που φιλοξενούνται σε Γηροκομεία, Μονάδες χρόνιων παθήσεων και σε άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατουλης.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Πρόστιμο σε 330 άτομα που δε φορούσαν μάσκα το Σάββατο – Λουκέτο και πρόστιμο σε έξι μαγαζιά