Να συμπεριληφθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα, η νέα γενιά αντιημικρανικών φαρμάκων, στη λίστα με τα φάρμακα Υψηλού Κόστους που διατίθενται μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΗΤΑ ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Ζητά, επίσης, να οριστούν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς με σαφήνεια τα συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται, ώστε τα μονοκλωνικά αντισώματα να αποζημιώνονται από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία (για παράδειγμα, πόσες και ποιες από τις κλασικές προληπτικές θεραπείες θα πρέπει να έχουν ληφθεί και αποτύχει).

Με αυτόν τον τρόπο, οι ημικρανικοί ασθενείς που πληρούν τις όλες τις προϋποθέσεις, θα μπορούν να λάβουν προληπτική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, ώστε να μειώσουν τις καταστροφικές συνέπειες, που προκαλεί η ημικρανία στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους.
Αυτή τη στιγμή, δύο μονοκλωνικά αντισώματα έχουν εγκριθεί για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ένδειξη την προφυλακτική θεραπεία της συχνής επεισοδιακής και της χρόνιας ημικρανίας.
Τα φάρμακα αυτά χορηγούνται με τη μορφή υποδόριας ένεσης μια φορά το μήνα, γεγονός που καθιστά τη λήψη εύκολη και συνεπή και, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχουν μικρό ποσοστό εμφάνισης παρενεργειών.