Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το Μητρώο καταγραφής ασθενών με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία).

Με σχετική ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι έχει δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών με θαλασσαιμία.

Στην εφαρμογή θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από θαλασσαιμία.

Συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ γιατρός αιματολόγος, παθολόγος ή παιδίατρος των εν λειτουργία Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ» – «ΜΗΤΡΩΟ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας ιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.

Η παραπάνω διαδικασία είναι υποχρεωτική, καθώς σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο Μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά Θαλασσαιμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα Μητρώα Ασθενών έχουν δημιουργηθεί για τον Διαβήτη, την Ηπατίτιδα C, τους Ακτινοθεραπευόμενους και τους Νεφροπαθείς.