«Είναι Παριανή που μένει και στην Αθήνα και στην Πάρο και έφερε τον ιό» εξήγησε ο Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Βασίλη Αδαμόπουλο αναφορικά με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί.

Η γυναίκα «είναι ασυμπτωματική και πήγε για άλλο λόγο στο Κέντρο Υγείας» ανέφερε ο δήμαρχος, καθώς αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. «Δεν είχε κάτι και αυτό είναι και το καλό και το καλό. Το καλό είναι ότι δεν είναι ασθενής, το κακό ότι είναι φορέας» τόνισε ο κ. Κωβαίος και γνωστοποίησε πως η ασθενής «αυτή τη στιγμή είναι στο σπίτι της και είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί μας», ενώ πρόσθεσε ότι το «κέντρο υγείας και ο ΕΟΔΥ θα πράξουν τα δέοντα για την ιχνηλάτηση».

Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Πάρου διέψευσε την «παραφιλολογία ότι υπήρχαν κρούσματα από καιρό. Δεν υπήρχαν μόνο αυτή η κυρία, η ασυμπτωματική είναι και τέθηκε σε καραντίνα και παρακολουθούνται οι συγγενείς της» υποστήριξε ο κ. Κωβαίος.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι «εμείς ως κοινωνία βοηθήσαμε ο Κέντρο Υγείας και υπάρχει εδώ μοριακός αναλυτής και αίθουσα αρνητικής πίεσης». «Κάναμε μια προσπάθεια με φίλους της Πάρου και της Αντιπάρου να μαζέψουμε χρήματα για να οργανώσουμε την κατάσταση» περιέγραψε ο κ. Κωβαίος και χαρακτήρισε λογικό να υπάρχει ένα κρούσμα, «αλλά σκοπός είναι να πάρουμε τα σωστά μέτρα» προστασίας.

Ως προς την τουριστική κίνηση, «η κίνηση αυτή τη στιγμή πάει καλά, παρά αυτά που συμβαίνουν» ανέφερε ο Δήμαρχος Πάρου και κατέληξε: «τα πλοία έρχονται γεμάτα, τα αεροπλάνα έρχονται γεμάτα, αλλά το λογαριασμό θα τον κάνουμε το Σεπτέμβριο».