Την οριστική επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της Μονάδας Νεογνών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» χαιρετίζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ).

Πρόκειται για το θέμα της έλλειψης διασωστών στην Κινητή Μονάδα Νεογνών του παιδιατρικού νοσοκομείου, έλλειψη η οποία αντιμετωπιζόταν με μία εμβαλωματική και μάλλον επικίνδυνη λύση: με την υποχρέωση των νοσηλευτών της Μονάδας να συνοδεύουν τα νεογνά κατά τη διακομιδή τους.

Εκτός του ότι επρόκειτο για «αλλότριο και επικίνδυνο καθήκον» των νοσηλευτών με το οποίο επιβαρύνονταν από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου, αποτελούσε μία λύση επισφαλή για τα νοσηλευόμενα νεογνά της Μονάδας καθώς δεν επαρκούσαν οι νοσηλευτές. Πλέον, το ΕΚΑΒ θα στελεχώσει με διασώστες την Κινητή Μονάδα Νεογνών, όπως άλλωστε όφειλε να είναι κατά τη λειτουργία της.

«Το ΔΣ της ΕΝΕ με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζει την από 1/2/2019 απόφαση του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Τζανετή, σύμφωνα με την οποία στελεχώνεται με διασώστες η κινητή μονάδα νεογνών του «Αγία Σοφία», απαλλάσσοντας έτσι τους νοσηλευτές από ένα αλλότριο και επικίνδυνο καθήκον που τους επιβάρυνε επί σειρά ετών» επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), ο πρόεδρος της, κ. Δημήτρης Σκουτέλης.

«Οι καίριες ενέργειες και η ομοψυχία του προσωπικού των δυο μονάδων, οι συντονισμένες αντιδράσεις της ΕΝΕ και της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ σε συνδυασμό με την θετική βούληση και ανταπόκριση του διοικητή κ. Μ. Παπασάββα, στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα των παραπάνω φορέων, φαίνεται τελικά να αποδίδουν καρπούς» προσθέτει ο ίδιος.

«Έτσι, η επαγρύπνηση των νοσηλευτών, παρά την παροιμιώδη ολιγωρία και ανεπάρκεια του τοπικού σωματείου εργαζομένων, έδειξε προς κάθε κατεύθυνση ότι μόνο με συντονισμένες ενέργειες λύνονται τα κάθε είδους προβλήματα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΕ.