Περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις ρεμντεσιβίρης αναμένεται να έχει διαθέσιμες μέχρι το τέλος του 2020 η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα.

Μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές μιας νεότερης πιο εύκολης στη χρήση εκδοχής της ρεμντεσιβίρης σε εισπνεόμενη μορφή. Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Αύγουστο.

Η ρεμντεσιβίρη, το πρώτο αντι-ιικό φάρμακο που έλαβε έγκριση από τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19, χορηγείται σήμερα ενδοφλέβια.

Η εισπνεόμενη εκδοχή της, που θα απαιτεί τη χρήση νεφελοποιητή (ειδική μικροσυσκευή), ενδεχομένως να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση της σε εξωνοσοκομειακές συνθήκες, όπως υποστηρίζει η Gilead.

Η φαρμακευτική εταιρεία ήδη βρίσκεται σε διαδικασία επιχειρηματικών συμφωνιών με εννέα παραγωγούς γενοσήμων σκευασμάτων ώστε να αυξηθεί η παραγωγή της ρεμντεσιβίρης και να καλυφθούν οι ανάγκες διεθνώς, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, Ντάνιελ Ο’ Ντέι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 21 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Επιτροπή Εμβολιασμών: «Δεν προστατεύει από την Covid-19 το εμβόλιο για τη φυματίωση»

Κικίλιας: «41.785 δείγματα σε 50 μέρες έχουν λάβει οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ»