Για πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμοδίων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν, με αφορμή το κλείσιμο της Ρευματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου έχει δηλώσει εντός του επόμενου διμήνου δεν προβλέπεται η πλήρωση της θέσης ρευματολόγου.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση, οι ρευματοπαθείς που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από τη Ρευματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ενημερώνονται τηλεφωνικά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μεταβούν για τη θεραπεία και τις εξετάσεις τους στην Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης, ύστερα από την αποχώρηση του μοναδικού ρευματολόγου, για προσωπικούς λόγους.

«Δυστυχώς, η Διοίκηση αδιαφορεί για το γεγονός πως πολλοί από τους ασθενείς αυτούς ενδεχομένως δεν έχουν τα μέσα να μεταβούν 300 τουλάχιστον χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους για να προσέλθουν σε μια κλινική, η οποία δεν είναι καν ενήμερη για το νέο όγκο ασθενών που καλείται να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει. Την ίδια αδιαφορία επιδεικνύει και η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και το Υπουργείο Υγείας, που παρά την από 5/02/2019 επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία μας, παραμένουν κυριολεκτικά άφαντοι σε όλες μας τις κρούσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος», καταγγέλλει η ΡευΜΑζήν.

Και συμπληρώνει ότι, ήταν γνωστές οι προθέσεις του επιμελητή Ρευματολογίας να αποχωρήσει και ενώ υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την αναπλήρωση του κενού δεν έχει ληφθεί σχετική μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς.

«Αυτή λοιπόν η αδιαφορία και η απραγία των υπευθύνων όλους αυτούς τους μήνες έχει οδηγήσει σε μια εξευτελιστική για χιλιάδες ασθενείς κατάσταση, την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν καταδικάζει απερίφραστα, απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.