Ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης θα τιμηθεί κι εφέτος όπως κάθε χρόνο για την ανιδιοτελή προσφορά του στη χώρα μας, καθώς ειδικά το δύσκολο διάστημα της πανδημίας απέδειξε πως συνεχίζει να έχει αλληλεγγύη και να προσφέρει το πολύτιμο δώρο ζωής, το αίμα του, στους άλλους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου διεθνώς, θα εορτασθεί εφέτος, με τους περιοριστικούς όρους που επιβάλλει η πανδημία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μία εορταστική εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν. Υ. Αιμοδοσίας Αρεταίειο) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) με την υποστήριξη του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α), του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν) και του Συλλόγου Αιμοδοτών «Αιμοπετάλιο», θα πραγματοποιήσει την εορταστική εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρες 12:00-19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Η διοργάνωση συμβολίζει ότι η εθελοντική προσφορά αίματος, είναι ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού, που αρμόζει στη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες που γεννούν οι νέες συνθήκες της εποχής μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΕΑ.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν τα «Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ» (ώρα εμφάνισης 14:30 και 17:30), ενώ θα διανεμηθεί και προωθητικό υλικό.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Για την αποφυγή συνωστισμού οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλ. 210-7286324 ή μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο, η οποία λειτουργεί για πρώτη φορά πιλοτικά,στο link: https://previewer.adalo.com/876fd9a4-60f3-40f5-851d-506fcafe37a1.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή μπορείτε να επικοινωνούν με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών στο τηλ 698 6697502.

Ειδήσεις σήμερα:

Φαρμακευτική βιομηχανία: Θετικό βήμα η αναθεώρηση της λίστας φαρμάκων

ΕΟΦ: Ανακαλεί 47 καλλυντικά – Δείτε τη λίστα

Αιμοδοσία: «Τα αποθέματα αίματος λιγοστεύουν, δώσε αίμα σήμερα»