Στην Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί σε λίγη ώρα πτήση από τη Ντόχα του Κατάρ παρά το γεγονός ότι από χθες ισχύει απαγόρευση πτήσεων από τη χώρα αυτή μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε πτήση από την πόλη αυτή.

Πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξηγούσαν στο protothema.gr ότι πρόκειται για πτήση transit καθώς μεταφέρει Έλληνες εργαζομένους στο Κατάρ και σε χώρες της Νότιας Αφρικής.

Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ήταν στον αέρα με άλλες πτήσεις όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση αναστολής πτήσεων από το Κατάρ και δεδομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στη Ντόχα θα εγκλωβίζονταν στο αεροδρόμιο.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε να επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους της Qatar Airways στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι σε όλους τους επιβάτες της πτήσης θα πραγματοποιηθεί έλεγχος όπως συμβαίνει και για όλους όσοι φτάνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για επτά ημέρες ως στενές «υψηλού» και «χαμηλού» κινδύνου επαφές.

Καθησυχαστικός ο Χάρης Θεοχάρης

Παρεμβαίνοντας σε επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τα εισερχόμενα κρούσματα κορωνοϊού με αεροπορική πτήση απο το Κατάρ.

Όπως επισήμανε «κανένας Ελληνας δεν πρέπει να φοβάται. Χθες δείξαμε άμεσα αντανακλαστικά για τα κρούσματα μέσω Κατάρ. Θα ανοίξουμε και δεν θα συμβιβαστούμε. Δεν θα υπάρξει καμία αμφιβολία. Το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ολοκληρωμένο και αφορά κάθε γωνιά της χώρας. Περιλαμβάνει διακομιδές, τεστ χωρίς να δημιουργούμε πρόβλημα στην ταξιδιωτική εμπειρία. Το σχέδιο θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και θα συνεχίσουμε να εξειδικεύουμε τα μέτρα για τον τουρισμό ενώ θα υπάρξει σχέδιο για την επανεκκίνηση του εσωτερικού τουρισμού».