Το Βερολίνο προσανατολίζεται στην κατάργηση όλων των συνοριακών ελέγχων στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.

«Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να καταργήσει εντελώς τους συνοριακούς ελέγχους στις 15 Ιουνίου», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Επιπλέον, το δίκτυο NTV και το Focus ανέφεραν ότι η Γερμανία θα χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους από το Σάββατο.

Προηγουμένως, η Βιέννη είχε ανακοινώσει ότι Αυστρία και Γερμανία αναμένεται να επιτρέψουν από τις 15 Ιουνίου ξανά την ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορά τους, τα οποία είχαν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας.

«Από τις 15 Ιουνίου θα είναι εφικτό να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό O1 η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού και Γεωργίας Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

Οι όροι διέλευσης από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα χαλαρώσουν ήδη από τις 15 Μαΐου και πλέον θα επιτρέπονται τα επαγγελματικά ταξίδια και οι επισκέψεις σε συγγενείς, πρόσθεσε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στο Ελπίς: Θετικοί στον κορωνοϊό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια

Άρση μέτρων: Τα μπάνια του λαού το επόμενο «στοίχημα» εν μέσω καύσωνα

Από κηδεία 50χρονου Ρομά με κορωνοϊό η νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στη Λάρισα