Για την εξέλιξη του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Μιλώντας στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, “μέχρι στιγμής τα σχολεία έχουν ανοίξει ομαλά” ανέφερε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, εξαίροντας και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διανέμοντας αντισηπτικά και υγειονομικό υλικό από νωρίς το πρωί.

Απαντώντας ως προς την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, “υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι κατανοητό. Αυτήν την εβδομάδα θα έχουν με μια καλή εικόνα πως πήγε το 15πενθήμερο” τόνισε η κ. Πελώνη, προσθέτοντας ότι “θα υπάρχει μαι καλύτερη εικόνα, αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι”. Παράλληλα, η ίδια δεν απέκλεισε να υπάρχει μετάθεση νωρίτερα των ημερομηνιών επανεκκίνησης της εστίασης, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση παρουσίασε ένα “σχέδιο” και αυτό “μπορεί να υπόκειται σε αλλαγές είτε προς την μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση”, σχολιάζοντας και τις σημερινές εικόνες από τον συνωστισμό στα κεντρικά της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, “η έκκληση είναι να αποφύγουν όλοι το συγχρωτισμό, να τηρούν τους κανόνες”, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της ατομικής ευθύνης. Κληθείσα να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις στις πλατείες ως μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας, “κάποιοι ενδεχομένως να αναζητούν ακροατήριο” και ευκαιρία “να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για αυταρχισμό” τόνισε η κ. Πελώνη, ενώ για το περιστατικό στην Κυψέλη η Αναπληρώτρια Κυβερνητική εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι “Παρασκευή προς Σάββατο υπήρξε τηλεφώνημα προς την αστυνομία ότι υπήρχε τραυματίας”, αλλά όταν έσπευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια διαφορετική εικόνα.

Καταστροφή των σχολικών βίντεο

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της ΟΛΜΕ για τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων, “κάποιες από αυτές τις δυνάμεις ήταν αυτές που δεν ήθελαν να ανοίξουν και τα σχολεία” τόνισε η κ. Πελώνη, διευκρινίζοντας σχετικά με τις σχολικές παραδόσεις ότι:

δεν θα μεταδίδεται η εικόνα όλης της τάξης

θα μεταδίδεται μόνο ο καθηγητής και ο πίνακας, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που είναι στη τάξη

το οπτικοακουστικό υλικό θα απευθύνεται μόνο στα παιδιά της τάξης

το οπτικοακουστικό υλικό θα καταστρέφεται μετά τη λήξη του μαθήματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, “θεωρώ ότι είναι υπερβολικές αυτές οι ανησυχίες” σχολίασε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχες πρακτικές εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες του κόσμου.

“Είναι παρακινδυνευμένες οι όποιες προβλέψεις” εκτίμησε η κ. Πελώνη σχετικά με τα επίπεδα ύφεσης το 2020, ενώ παρατήρησε πως “δεν μπαίνουμε στους αριθμούς, γιατί υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες”, όπως η πανδημία του κορωνοϊού. Η πορεία της πανδημίας ήταν και η αιτία αναβολής μεγάλης στρατιωτικής άσκησης τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με την κ. Πελώνη, “ώστε να διαφυλαχθεί το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ένοπλες δυνάμεις”.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και αναφορικά με τα σενάρια εκλογών και ανασχηματισμού, διαψεύδοντάς τα αμφότερα και τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση έχει πολλά σχέδια μπροστά της”. Επιπλέον, “περιμένουμε κατευθύνσεις μέσα στη εβδομάδα για τις μεταφορές” προανήγγειλε η κ. Πελώνη σχετικά με το αν “θα υπάρχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση ή θα κινηθούμε διμερώς” στους τομείς των μεταφορών και συνακόλουθα του τουρισμού. “Όλο αυτό θα είναι πακέτο”, κατέληξε η Εκπρόσωπος.

 

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: 776 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Ο χαμηλότερος αριθμός από τον Μάρτιο

Με θερμομέτρηση, αντισηπτικά και λίγους μαθητές άνοιξαν τα σχολεία

Κορωνοϊός: Τι μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο