«Η μάσκα πλέον είναι ένα εργαλείο που θεωρούμε ότι βοηθάει απαρέγκλιτα στη μη διασπορά περαιτέρω του ιού, ειδικά στα μέτρα χαλάρωσης, στα οποία βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» σχολίασε στον Θέμα 104,6 ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Μιλώντας στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάνη Μακρυγιάννη, «συμβαίνει με πάρα πολύ κόσμο να βρίσκεται σε ακραίες περιπτώσεις από οικονομικής σκοπιάς, ειδικά στους χώρους, στους οποίους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, όπως οι δημόσιοι χώροι, μέσα μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ. Να μπορεί να υπάρχει μια δωρεάν διανομή τους» ζήτησε στο πλαίσιο αυτό ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τη χρήση μάσκας ως «ένα από τα καθοριστικά μέτρα που πρέπει να τηρήσουμε, μιλάμε για συνθήκες ακραίες που αφορούν τη δημόσια υγεία».

Υπέρ της διατίμησης

Την ίδια ώρα, «σε περιπτώσεις που δούμε ότι υπάρχει και αισχροκέρδεια, έχουμε πει ότι θα ήταν καλό να μπορεί να υπάρξει και διατίμηση στις μάσκες, έτσι ώστε να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά» πρότεινε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο κ. Χριστοδουλάκης, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ακόμη και από όσους το τελευταίο διάστημα τον αμφισβητούσαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς επηρεάζει ο ήλιος και η βροχή τον κορωνοϊό; – Σε ποια θερμοκρασία μεταδίδεται πιο γρήγορα;