Ασθενης, 66 ετων, διαγνώσθηκε με πνευμονία, την οποία προκάλεσε ο κορωνοϊός. Μάλιστα χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για 20 ολόκληρες ημέρες.
Αμέσως μετά την αποσωλήνωση της, οι φυσικοθεραπευτές της κλινικής ανέλαβαν ένα ακόμη δύσκολο έργο, αυτό της πρώιμης κινητοποίησης της αλλά και την υποστήριξη του αναπνευστικού της συστήματος.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που εξασφάλισε τοprotothema.gr,  η εντατική φυσικοθεραπεια συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στον όροφο όπου μεταφέρθηκε η ασθενής, εμφανώς βελτιωμένη στην υγεία της, με τεχνικές  προοδευτικής κινητοποίησης, καρδιοαναπνευστικής αποκατάστασης, μυϊκής ενδυνάμωσης και επανεκπαίδευσης αυτόνομης βάδισης πριν την έξοδο από το νοσοκομείο.

Όπως  αποκαλύπτεται στα σχετικά πλάνα, ο φυσικοθεραπευτής την κινητοποιεί σταδιακά σε καθιστή θέση και την εκπαιδεύει να παίρνει βαθιές αναπνοές ώστε να διατηρεί καλή ισορροπία και στάση κορμού.
«Η κινητοποίησή της συνεχίζεται όσο η ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ και θα συνεχιστεί και μετά την έξοδό της στο θάλαμο, μέχρι να βαδίσει, έτσι ώστε να βγει από το νοσοκομείο στην καλύτερη δυνατή λειτουργική κατάσταση» εξήγησε στο protothema.gr, o προϊστάμενος Τμήματος Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Δρ Μανώλης Παπαδόπουλος.