Ένα πρόβλημα απώλειας ακοής το οποίο συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια αντιμετωπίζει μία γυναίκα στην Κίνα.

Μετά από μέρες ναυτίας και κουδουνίσματος στα αυτιά της, η Chen επέλεξε να μην λάβει την προειδοποίηση από τα συμπτώματα και θεώρησε πως ένας καλός ύπνος θα μπορούσε να την ξεκουράσει και βοηθούσε να λυθούν τα προβλήματα.

Το επόμενο πρωί ξύπνησε όμως και διαπίστωσε έντρομη πως ενώ το αγόρι της της μιλούσε εκείνη δεν μπορούσε να τον ακούσει. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης Qianpu όπου εξετάστηκε από μία εξειδικευμένη ωτορινολαρυγγολόγο, την Δρ. Lin Xiaoqing. «Μπορούσε να ακούσει εμένα όταν της μιλούσα, αλλά όταν ένας νεαρός άνδρας ασθενής την πλησίασε, δεν μπορούσε να τον ακούσει καθόλου», δήλωσε η γιατρός.

Η διάγνωση ήταν απώλεια ακοής χαμηλών συχνοτήτων εξηγώντας γιατί της ήταν αδύνατο να ακούσει τους βαθύτερους ήχους.

Πρόκειται για μία ασθένεια η οποία είναι δύσκολο να διαγνωστεί καθώς ενδέχεται γιατροί και ασθενείς να μη γνωρίζουν καν ότι υπάρχει. Εκτιμάται ότι επηρεάζει μόλις έναν στους 13.000 ασθενείς με προβλήματα ακοής.

Η Chen αποκάλυψε στη γιατρό της ότι τον τελευταίο καιρό δούλευε μέχρι πολύ αργά, είχε πάρα πολύ άγχος ενώ δεν κοιμόταν αρκετά, παράγοντες οι οποίοι σύμφωνα με τη Δρ. Xiaonqing ενδέχεται να συνετέλεσαν στην επιδείνωση της κατάστασης της ασθενούς.

Η εξειδικευμένη ωτορινολαρυγγολόγος δήλωσε ότι είναι σημαντικό τέτοια συμπτώματα να αντιμετωπίζονται γρήγορα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η ακοή της Chen θα αποκατασταθεί πλήρως.