Ο πονόλαιμος που είχε αυτή η γυναίκα οφειλόταν σε ένα σκουλήκι που ζούσε στις αμυγδαλές της!

Εκτιμάται ότι κόλλησε το παράσιτο μετά την κατανάλωση sashimi, ενός εδέσματος της ιαπωνικής κουζίνας που συνίσταται σε λεπτοκομμένο κομμάτι ψαριού που σερβίρεται χωρίς ρύζι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene η γυναίκα μάλλον προσβλήθηκε από το παρασιτικό σκουλήκι μετά την κατανάλωση sashimi ή ωμού ρυζιού.

Η 25χρονη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα πόνου και ερεθισμού στο λαιμό που επέμεναν επί πέντε μέρες. Σύμφωνα με την αναφορά τα συμπτώματά της ξεκίνησαν μετά την κατανάλωση sashimi. Ο γιατρός ανακάλυψε σύντομα τον ένοχο: ένας μαύρος σκώληκας 38 milimeter «εγκατεστημένος» στις αμυγδαλές της. Το όνομα αυτού Pseudoterranova azarasi.

Ο Pseudoterranova azarasi που αφαιρέθηκε από το λαιμό της 25χρονης Ιαπωνέζας

Συνήθως ο Pseudoterranova azarasi προσβάλλει θαλάσσια θηλαστικά όπως οι φώκιες. Ωστόσο οι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν το παράσιτο μέσω της κατανάλωσης ωμών ψαριών ή θαλασσινών. Συνήθως μάλιστα εντοπίζεται στο στομάχι, σπανίως στο λαιμό.

Για την αφαίρεσή του οι γιατροί χρησιμοποίησαν λαβίδες και μετά την αφαίρεσή του τα συμπτώματα της γυναίκας βελτιώθηκαν άμεσα.