Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Computer Solutions για την πρωτοποριακή και λειτουργική εφαρμογή MedInfoBook™, στην κατηγορία e-health – «Ψηφιακές εφαρμογές για την ενημέρωση και ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών», στα Healthcare Business Awards 2019.

Το βραβείο επέδωσε στο CEO της Computer Solutions, κ. Σπύρο Παζιάνα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την απονομή του βραβείου ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε τη σπουδαιότητα και την ανάγκη του ψηφιακού ανασχηματισμού στην υγεία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και συνεχάρη την εταιρεία για την καινοτόμο δράση της.

Ο κ. Παζιάνας αναφερόμενος στην βράβευση του MedInfoBook™ δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και για όλη την ομάδα της Computer Solutions η διάκριση και χρυσή βράβευση μας για το MedInfoBook™. Έχοντας πάντα στο μυαλό μας την ενημέρωση και την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών το όραμά μας έγινε πραγματικότητα, μετά από σκληρή δουλειά, με την υλοποίηση της εφαρμογής MedInfoBook™.
Με το MedInfoBook™ δίνουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν τον φάκελο υγείας τόσο τον προσωπικό τους όσο και των αγαπημένων τους προσώπων πάντα μαζί τους. Έχουν δηλαδή μια εφαρμογή στο κινητό ή στο desktop τους που τους επιτρέπει να συγκεντρώνουν με απόλυτη ασφάλεια όλα τα ιατρικά τους δεδομένα και να δημιουργούν έτσι ένα προσωπικό φάκελο υγείας (Personal Health Record- PHR) αξιοποιήσιμο ανά πάσα στιγμή από όπου και αν βρίσκονται.
Η καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Computer Solutions και έχοντας πολυετή εμπειρία στην πληροφορική υγείας σκοπεύουμε το MedInfoBook™ να εξελιχθεί σε έναν προσωπικό σύμβουλο υγείας, που σύμφωνα με τα καταχωρημένα δεδομένα θα μας συστήνει ή θα μας συμβουλεύει για παράδειγμα για τις προληπτικές εξετάσεις μας ή για την προγραμματισμένη φαρμακευτική μας αγωγή. Θα είναι δηλαδή μια περισσότερο διαδραστική εφαρμογή με σκοπό να διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών.
Επιπλέον με το MedInfoBook™ δίνεται η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με τους Παρόχους Υγείας για τη λήψη και αποθήκευση ιατρικών αποτελεσμάτων καθιστώντας έτσι την εφαρμογή ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και όλα αυτά με απόλυτη ασφάλεια, καθώς η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με μεθόδους κρυπτογραφημένων συστημάτων και μηχανισμών (Ε2ΕΕ).
Το MedInfoBook™ μπορούν όλοι να το κατεβάσουν στα κινητά ή στους υπολογιστές τους και στόχος μας είναι να ξεκινήσει επίσης πιλοτικά η λειτουργική του διασύνδεση με παρόχους υγείας από το νέο έτος, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει το σημαντικότερο εργαλείο στη δημιουργία Προσωπικού Φακέλου Υγείας».

MedInfoBook™: Ο προσωπικός σας σύμβουλος υγείας

Η εφαρμογή MedInfoBook™ είναι ένα app προσωπικού φακέλου υγείας που ο πολίτης για πρώτη φορά έχει στα χέρια του. Είναι δηλαδή μια ηλεκτρονική εφαρμογή που προσφέρει στον χρήστη της τη δυνατότητα δημιουργίας Προσωπικού Φακέλου Υγείας (Personal Health Records PHR), στον οποίον μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή όπου και αν βρίσκεται.

Οι πληροφορίες για την υγεία μας συνήθως είναι διάσπαρτες σε πολλούς διαφορετικούς παρόχους και ενδεχομένως και κάποιες φορές όχι ασφαλείς. Διατηρώντας το δικό μας πλήρες, ενημερωμένο και εύκολα προσβάσιμο φάκελο υγείας σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πιο ενεργό ρόλο στην υγειονομική περίθαλψή τόσο τη δική μας όσο και των αγαπημένων μας.

Η εφαρμογή MedInfoBook™, προσφέρει μια διαφορετική προοπτική αφού περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται και επηρεάζουν την υγεία μας ακόμη και αυτές που μπορεί να μην έχει ο γιατρός μας και του είναι χρήσιμες, όπως για παράδειγμα η καθημερινή άσκηση ή οι διατροφικές συνήθειες.

Το MedInfoBook™ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστεί κάποιος με τον γιατρό του, καθώς δίνεται η δυνατότητα η πληροφορία αυτή να μοιράζεται με όποιο θεράποντα γιατρό η πάροχο υγείας επιλέξει ο χρήστης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προσφέροντας άμεση αξιολόγηση των δεδομένων υγείας που αποθηκεύονται.

Η εταιρεία Computer Solutions, η οποία υλοποίησε τη σχεδίαση και τη λειτουργικότητα του MedInfoBook™ είναι μια εταιρεία με μακροχρόνια και συνεχή εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής στον Ιατρικό Τομέα. Το πεδίο και το φάσμα δράσης της εταιρείας, εκτός από την ανάπτυξη ασφαλών και λειτουργικών λογισμικών συστημάτων για μονάδες υγείας καλύπτει και τον τομέα της ανάλυσης και του σχεδιασμού των διαδικασιών με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς αλλά και την προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων στους Παρόχους Υγείας.

H Computer Solutions ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1987. Με την πολυετή εμπειρία της, πάνω από 30 χρόνια, και με πελατολόγιο που αποτελείται από περισσότερα από 30 Δημόσια Νοσοκομεία και περισσότερες από 100 Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και έχοντας δημιουργήσει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Νοσοκομείου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ HOSPITAL», η COMPUTER SOLUTIONS καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες μιας σύγχρονης μονάδας Υγείας.