Η Chiesi Farmaceutici S.p.A (Chiesi Group) και η Affibody AB (Affibody) ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας και παροχής άδειας για την ανάπτυξη και εμπορική διάθεση καινοτόμων θεραπειών για ασθένειες του αναπνευστικού χρησιμοποιώντας την ιδιόκτητη τεχνολογία της Affibody.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, τα μέρη θα συνεργαστούν στενά για την ανάπτυξη έως τριών προγραμμάτων που βασίζονται σε μόρια της Affibody® για ασθένειες του αναπνευστικού. Η Chiesi θα χρηματοδοτήσει όλη την έρευνα, την ανάπτυξη και την επακόλουθη εμπορική διάθεση σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη στρατηγική και τη δέσμευσή της να παρέχει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας σε άτομα που ζουν με ασθένειες του αναπνευστικού, δρώντας πέρα από τις θεραπείες και εστιάζοντας στην εμπειρία του ασθενούς. Η Affibody διατήρησε την επιλογή της συν-προώθησης στην περιοχή της Σκανδιναβίας.

«Η Chiesi είναι αφοσιωμένη στην έρευνα, την ανακάλυψη και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών στον τομέα των ασθενειών του αναπνευστικού που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τον οργανισμό μας. Η συνεργασία μας με την Affibody εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο Ε&Α μας με νέες μεθόδους, και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε νέες θεραπείες για άτομα με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες βάσει αυτής της συνεργασίας», σχολίασε ο Thomas Eichholtz, Επικεφαλής Global Ε&Α στον Όμιλο Chiesi.

Το μικρό μέγεθος των μορίων της Affibody® σε συνδυασμό με την ισχύ τους, οδηγούν στις μοναδικές ιδιότητες που διερευνώνται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, όπως είναι η ευρεία κατανομή και η παρατεταμένη έκθεση στους πνεύμονες, όπως φαίνεται σε προκλινικά μοντέλα.

«Αυτή η συνεργασία με την Chiesi επιταχύνει τη στρατηγική ανάπτυξη της Affibody και ενισχύει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της τεχνολογίας μας, η οποία έχει πλέον αναγνωριστεί τόσο κλινικά όσο και εμπορικά», δήλωσε ο David Bejker, Διευθύνων Σύμβουλος της Affibody AB. «Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη σημαντική δέσμευση και την τεχνογνωσία της Chiesi στην ανάπτυξη εισπνεόμενων φαρμάκων και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας των εισπνεόμενων μορίων της Affibody ®».