Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ενώνει τις δυνάμεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Ένωσης και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά στα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η δράση «Food Drive» της ΠΕΦ έχει ως στόχο την εξασφάλιση βασικών αγαθών για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Άλλωστε η εξασφάλιση της πρόσβασης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα απαραίτητα αγαθά αποτελεί για την εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου υπέρτατο στόχο και αδιαπραγμάτευτη αρχή.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ ήταν και φέτος συγκινητική. Με σεβασμό στο συνάνθρωπο και με αίσθημα ευθύνης συγκεντρώνονται κάθε χρόνο αγαθά ζωτικής σημασίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη για την ενίσχυση των φορέων παιδικής προστασίας και φιλανθρωπικών σωματείων που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Φέτος συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3 τόνοι τροφίμων, οι οποίοι εξασφαλίζουν πάνω από 51.000 μερίδες φαγητού για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Σχολιάζοντας τη δράση της ΠΕΦ η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Είναι η πέμπτη χρονιά που έχουμε στο πλάι μας την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στη δράση για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων για φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί με την υποστήριξη της ΠΕΦ μπορούμε να συνεχίσουμε τα προγράμματά μας ώστε να βοηθάμε όλο και περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων τόνισε: «Η ΠΕΦ και οι εταιρείες – μέλη της θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη. Η κοινωνία μας διέρχεται μια ακόμα κρίση και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα συνεχίσει να δρα ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος με στόχο τη διασφάλιση πρόσβασης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στα απαραίτητα αγαθά».

Παρακολουθήστε το σχετικό video της δράσης «Food Drive» της ΠΕΦ:

close icon

VIDEO: YGEIAMOU

 

Λίγα λόγια για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.
Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο  Bravo Sustainability Award, το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».
Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στο θεσμό  Hellenic Responsible Business στην κατηγορία «ΜΚΟ της χρονιάς»  για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών.
Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr