Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντησή της και, πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης. Πιο συγκεκριμένα χορηγεί διετείς υποτροφίες σε δυο γυναίκες μέλη του Συνδέσμου για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα, συνολικής αξίας 7.200 ευρώ.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της γυναικείας κακοποίησης παραμένει επιτακτική, καθώς η πανδημία αύξησε τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 43% των γυναικών στην Ε.Ε έχει βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας από το σύντροφό τους και μάλιστα από την ηλικία των 15 ετών 1 . Σύμφωνα με την 1η ετήσια έκθεση για τη βία κατά των γυναικών που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το 45% των γυναικών θυμάτων βίας φαίνεται να είναι άνεργο. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ενδυνάμωση των γυναικών και την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητάς τους.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την παροχή υποτροφιών σε δύο μέλη του Συλλόγου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη, δήλωσε : “Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Διοίκηση και το προσωπικό της MSD για τις δύο χορηγίες που μας πρόσφεραν, δίνοντας την ευκαιρία σε δύο κακοποιημένες γυναίκες να τις χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο ζωής ώστε να προχωρήσουν μπροστά και να επανενταχθούν στην κοινωνία. Είμαστε συγκινημένοι για την εξαιρετική κίνησή της MSD που για μας σημαίνει την αναγνώριση των πολύχρονων επίπονων προσπαθειών μας στον δύσκολο τομέα της κακοποίησης”.

Η Agata Jakoncic, Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέφερε: «Γνώρισα από κοντά το έργο του Συνδέσμου και με συγκίνησε η προσπάθεια τους για να βοηθήσουν την γυναίκα να βγει από τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης. Οι υποτροφίες σπουδών σίγουρα θα αποτελέσουν ένα μέσο ενδυνάμωσης της γυναίκας αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό στην Ελλάδα. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε την γυναίκα, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, προκειμένου να αναπτύξει στάση μηδενικής ανοχής στη βία και την κακοποίηση.

Την ετήσια συνάντηση της MSD τίμησε με την παρουσία του ο Kρητικός παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ενώ οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου. Ο Αντώνης Τσαπατάκης αφηγήθηκε τη δική του ιστορία ζωής, και μίλησε για τη δύναμή του να ξεπερνάει τα εμπόδια ώστε τελικά να βγαίνει νικητής, τόσο στις αθλητικές δραστηριότητες όσο και στη ζωή.

Σχετικά με την MSD

Στην MSD, γνωστή ως Merck & Co., Inc σε ΗΠΑ και Καναδά, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας για ένα σκοπό: Να σώζουμε και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τη δύναμη της επιστήμης. Για περισσότερα από 130 χρόνια, δίνουμε ελπίδα στην ανθρωπότητα μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών φαρμάκων και εμβολίων. Επιδιώκουμε να είμαστε η κορυφαία βιοφαρμακευτική εταιρεία έρευνας στον κόσμο και σήμερα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή έρευνας, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για την υγεία που προωθούν την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών σε ανθρώπους και ζώα. Ενθαρρύνουμε ένα εργασιακό περιβάλλον διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα, καθημερινά για να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους ένα ασφαλές, βιώσιμο και υγιές μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.msd.gr και συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube.